Producenci
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa już od 200 zł.

VITA-NATURA Agar-Agar Naturalny Zagęstnik 20g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,60 zł 4.60
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Agar-agar to naturalny środek żelujący, otrzymywany z krasnorostów, czyli glonów. Jest produktem roślinnym, zdrowszym i doskonale zastępującym tradycyjną żelatynę. Może być stosowany jako środek żelujący do ciast, deserów, galaretek owocowych oraz ryb, mięs, sałatek i całej garmażerki. Agar-agar tworzy doskonałą galaretkę, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej i ma twardszą strukturę.

Sposób użycia:

Galaretka owocowa - aby otrzymać 1 litr galaretki, należy przygotować 1l soku owocowego, 15 dkg cukru i 6 g agaru (2 płaskie łyżeczki). Sok z cukrem należy zagotować. Do gotującego soku wsypywać stopniowo agar i dobrze wymieszać. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i przestudzić. Można zalać owoce, przygotowane ciasto, lub wlać do miseczek.

Galaretka do garmażerki - 5 łyżek bulionu zagotować w 1l wody i przecedzić przez gęste sito. Bulion wlać do garnka i zagotować. Do gotującego bulionu wsypywać stopniowo 10 g agaru i dobrze wymieszać. Po zagotowaniu odstawić z ognia i przestudzić. Zalać półmiski z garmażerką.

Produkty powiązane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl