Producenci
Promocje
EKOPRODUKT Len mielony PLUS 200g
EKOPRODUKT Len mielony PLUS 200g
7,20 zł 5,80 zł
szt.
VITA-NATURA Soczewica Zielona BIO 400g
VITA-NATURA Soczewica Zielona BIO 400g
7,60 zł 6,00 zł
szt.
SYLVECO Krem Brzozowo-Rokitnikowy z Betuliną 50ml
SYLVECO Krem Brzozowo-Rokitnikowy z Betuliną 50ml
28,80 zł 22,00 zł
szt.
SYLVECO Łagodzący Krem pod Oczy 30ml
SYLVECO Łagodzący Krem pod Oczy 30ml
26,80 zł 20,00 zł
szt.
SYLVECO Szampon Odbudowujący Pszeniczno-Owsiany 300ml
SYLVECO Szampon Odbudowujący Pszeniczno-Owsiany 300ml
22,80 zł 16,80 zł
szt.
COUNTRY LIFE Płatki Drożdżowe 150g
COUNTRY LIFE Płatki Drożdżowe 150g
10,80 zł 7,00 zł
szt.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa już od 200 zł.

VITA-NATURA Fasola Mung BIO 400g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,60 zł 8.60
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Fasola mung wspomaga proces odtruwania i odkwaszania organizmu, ułatwia usuwanie toksyn i złogów z układu naczyniowego. Wskazana jako stały element zdrowej diety. Wspiera profilaktykę i leczenie chorób układu krążenia.

Fasola mung zwana jest inaczej złotą fasolą, posiada bowiem nasiona w kolorze jasnożółtym lub jasnozielonym. Jej nasiona są łatwo strawne, stanowią także dobre źródło manganu, magnezu, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. 

Można z niej robić pasty, pasztety, a także dodawać do sałatek, czy innych dań nie tylko wegetariańskich. Ze względu na na swe walory odżywcze oraz smakowe uznawana za królową kiełków. 

Nasiona roślin strączkowych są cennym składnikiem diety ze względu na wysoką zawartość m.in. białka, witamin z grupy B, błonnika i składników mineralnych. Fasola zawiera między innymi sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, różnorakie kwasy oraz witaminy (dlatego wzmacnia odporność organizmu, poprawia stan włosów i dobrze działa na skórę), jest jednym z najbogatszych źródeł białka. Zawiera błonnik pokarmowy niezbędny do prawidłowego trawienia. Utrzymuje też odpowiedni poziom cukru we krwi i obniża poziom cholesterolu LDL.
Rośliny strączkowe bogate we włókno i substancje śladowe szczególnie skutecznie usuwają cholesterol, toteż podawane wraz z mięsem lub wędlinami zmniejszają niebezpieczeństwo związane z nadmiarem cholesterolu i tłuszczów pokarmowych. Zawarte w nich białka mają ponadto korzystny wpływ na zapobieganie chorobom serca i naczyń, a lepsze indeksy glikemiczne czynią z nich pożywienie wskazane w zapobieganiu cukrzycy.

Produkty powiązane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl